balkon alu header

Balkoni LEEB so dokaz za stroge standarde

Certificirana kakovost

Z nami ste na varnem! LEEB je edini proizvajalec balkonov v Evropi, ki je certificiran v skladu s standardom kakovosti ISO 9001. Poleg tega so naši izdelki tudi CE certificirani v skladu z EN 1090. Nenehni nadzori kakovosti s strani neodvisnih ocenjevalnih organov nam omogočajo, da smo nosilec zlatega avstrijskega pečata kakovosti. Zaradi naše dosledne usmeritve smo od leta 2010 nosilci pečata »Austrias Leading Company«. To izjemno delo lahko seveda vsak dan občudujete v svoji bližini: Z veseljem prilagodimo vaš osebni balkon in ograjo LEEB vašim individualnim potrebam in željam.

To nas odlikuje

Standard kakovosti ISO 9001

Standard kakovosti ISO 9001 spada med najuspešnejše standarde upravljanja in je veljaven po vsem svetu. S pomočjo sistema upravljanja kakovosti se izdelki in storitve za zadovoljitev potreb kupcev nenehno izboljšujejo.

Za zagotovitev zahtev trga so ključne besede zadovoljstvo strank, usmerjenost k strankam in učinkovitost procesov. Za preživetje v svetovni konkurenci je prav tako pomemben dejavnik za uspeh sposobnost hitrega in prilagodljivega odzivanja na trg. Organizacijske poteke in procese je treba optimizirati glede na cilje podjetja. Za to je nepogrešljiv zanesljiv sistem upravljanja kakovosti v skladu z ISO 9001.

Od leta 1996 smo bili prvo podjetje za izdelavo balkonov v Evropi, ki je bilo testirano in certificirano v skladu s standardom kakovosti ISO 9001, kar je svetovno priznano dokazilo o usposobljenosti in uspešnosti. Za zaposlene je tako zagotovljena dragocena dokumentacija za zagotavljanje kakovosti, hkrati pa nenehno izboljšujemo poteke dela v podjetju.

Certifikat CE v skladu z EN 1090

S predpisi EU skladno certificiranje v skladu z EN 1090 je zakonsko predpisano. Vsi gradbeno nadzorovani proizvodi kot so oprijemala in ograje, morajo biti opremljeni z oznako CE.

Od 1. julija 2014 potrebujejo vsa podjetja, ki proizvajajo in prodajajo gradbeno nadzorovane izdelke, certifikat v skladu s standardom EN 1090 in naša oprijemala in ograje LEEB izpolnjujejo tudi te zahteve. Odsotnost znaka CE označuje nestandardno proizveden/prodan/nameščen gradbeno nadzorovan izdelek.

Kot investitor gradnje prevzemate naslednja tveganja:

 • brez popolnega zavarovalnega kritja
 • morebitne upravne kazni
 • nevarnost premoženjske škode in telesnih poškodb zaradi neustreznih izdelkov in montaže

Austria’s Leading Company

»Austrias Leading Companies« oziroma ALC je avstrijski gospodarski natečaj, ki so ga leta 1870 ustvarili gospodarski časopis Wirtschaftsblatt, PricewaterhouseCoopers in združenje za kreditno varstvo. Na natečaju, ki se od leta 1997 izvaja letno, so razglašeni samo nacionalni zmagovalci. Sodelujejo lahko vsa avstrijska gospodarska podjetja in hčerinska podjetja tujih korporacij s sedežem v Avstriji.

Glede na dosežen promet so podjetja razdeljena v tri razrede:

 • Big Player  – več kot 50 milijonov letnega prometa
 • Zlata sredina – srednje velika podjetja med 10 in 50 milijoni evrov letnega prometa
 • Solidno majhno podjetje – letni promet je manjši od 10 milijonov evrov

Pri ocenjevanju se uporabijo gospodarski kazalniki, kot so rast prometa, razvoj lastnega kapitala in likvidnost v obdobju treh let.

Podjetje Balkoni LEEB od leta 2010 nosi pečat »Austrias Leading Company« v kategoriji »Goldener Mittelbau (Zlata sredina)«.

Avstrijski znak kakovosti

Zahvaljujoč stalnemu nadzoru in kontroli, lahko podjetje Leeb ponosno razkazuje avstrijski znak kakovosti. Znak kakovosti je prepoznavna znamka in garancija za domačo kakovost. Izpolnjeni morajo biti naslednji kriteriji:

 • Vrednostni delež končnega izdelka mora biti vsaj 50 % avstrijski (surovina, dodatki in znanje)
 • Proizvodnja in obdelava morata potekati v Avstriji

Podjetja z avstrijskim znakom kakovosti se zavezujejo k spoštovanju vseh pogojev uporabe. Znak kakovosti se izda za določeno obdobje, smernice, ki jih je treba upoštevati, pa nenehno preverjajo s strani države pooblaščeni ocenjevalni organi. S kriteriji kakovosti se podrobno pregledajo vse pomembne značilnosti izdelka in preuči raven učinkovitosti proizvodnih mest. Osnova za preverjanje so splošni poslovni pogoji ÖQA (Avstrijsko združenje za izboljšanje kakovosti).

Za različne izdelke obstajajo določene smernice za kakovost. Za znak kakovosti je treba upoštevati različne smernice, kot so smernice za kakovost, standarde, deklaracije izdelkov itd.

Download:

Z nami ste na varnem

LEEB predstavlja preverjeno kakovost. Nenehna preverjanja s strani neodvisnih ocenjevalnih organov poskrbijo, da so naši balkoni in ograje vrhunski izdelki. Ponosni smo na zlati avstrijski pečat kakovosti, standard kakovosti ISO 9001 in certifikat CE v skladu z EN 1090.

 • logo_tuev 01

  Pridobljen TÜV certifikat

 • Austria Guetezeichen 2024

  Preverjena kakovost

 • logo_staatlich 01

  Prejemnik državnega odličja

Balkon, ograja in ostalo

Več kot 100.000 zadovoljnih strank zaupa vodilnemu proizvajalcu balkonskih ograj v evropi, preko 50.000 tekočih metrov ograj enostavnih za vdrževanje iz lesa, aluminija, stekla in nerjavečega jekla zapusti vsako leto tovarno v Gnesau-u in najde svoje mesto na balkonih v Avstriji, Nemčiji, Italiji, Franciji ali Švici.